Bibliotheek WINgroep ontvangt nieuwste gedichtenbundel Shrinivási

 
Op vrijdag 15 februari kreeg de bibliotheek van de WINgroep bezoek van Geert Koefoed, vriend van Shrinivási. Hij verraste ons met de overhandiging van de nieuwste gedichtenbundel van Shrinivási, Hecht en Sterk, aan mevrouw Gaytrie Mohamed Yousuf, hoofd van de bibliotheek  
De heer Koefoed vertelde dat het laatste gedicht in de bundel Een bruine Zandweg het gedicht is, dat twee jaar geleden op de muur van een van de gevels van de WINgroep geplaatst was. Dat gedicht heeft Shrinivási speciaal gemaakt  voor de scholieren van Nickerie en waarin de jeugd, toekomst en hoop centrale thema's zijn. Shrinivási was zeer vereerd met het verzoek van de WINgroep aan hem om een gedicht op de muur te mogen zetten. Shrinivási hield zielsveel van Nickerie en de rijst komt dan ook regelmatig terug in zijn gedichten.
In Hecht en Sterk komen vertrouwen, dankbaarheid en liefde voor het leven tot uiting.
Wat weinigen weten is dat Shrinivási en Dobru vrienden waren die elkaar heel vaak opzochten. En dat feit, maakt het volgens de heer Koefoed extra bijzonder, dat beide dichters met een gedicht de gevels van de WINgroep sieren.
Met de aanwinst van deze gedichtenbundel is de bibliotheek weer een sieraad rijker geworden.
 
Nieuw Nickerie, 15 februari 2013

Website ontwikkeld door SOFTCOM