Start collegejaar UNASAT 2012/2013 wordt officieel geopend

 
Op dinsdag 23 oktober a.s. om 19.00 uur zal UNASAT Suriname het nieuwe collegejaar officieel openen. Die gebeurtenis zal onder het genot van een hapje en een drankje plaatsvinden in de collegezaal van de WINgroep.
 
UNASAT Suriname is reeds jaren actief in Paramaribo en zo' n drie jaar geleden is de WINgroep erin geslaagd UNASAT te bewegen ook hbo onderwijs in Nickerie aan te bieden. Het programma van de opleidingen is afkomstig van de Hogeschool van Amsterdam en voldoet aan de wet NOVA.
In Nickerie kunnen bij voldoende aanmeldingen twee studierichtingen gevolgd worden, namelijk Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde MER. In april 2011 zijn de eerste studenten via het twinningproject gestart en inmiddels bedraagt het aantal studenten in Nickerie 40. De opleiding wordt in deeltijd gegeven en duurt vier jaar. De colleges worden in de avond uren en weekend verzorgd waardoor de studenten naast hun studie kunnen werken.
Studenten die afgestudeerd zijn krijgen een bachelor diploma en hebben het recht de titel bachelor achter hun naam te zetten.
Met de komst van UNASAT Suriname naar Nickerie is het nu dus ook voor Nickerianen mogelijk in Nickerie een bachelortitel te behalen zonder daarvoor naar Paramaribo te hoeven afreizen, dat scheel geld en tijd!
De WINgroep is lang bezig geweest om een betrouwbare partner te vinden die hbo onderwijs in Nickerie zou willen verzorgen en wij zijn trots dat wij die betrouwbare partner in UNASAT Suriname gevonden hebben.
 
Nieuw Nickerie, oktober 2012

Website ontwikkeld door SOFTCOM