Nickeriaanse picknick tafels naar Vincentius Ziekenhuis

Op zaterdag 5 oktober jl heeft de sociale werkplaats van de WINgroep de eerste vijf van de tien bestelde picknick tafels bij het Vincentius Ziekenhuis afgeleverd. Op bestelling van de Stichting Blaka Rosoe heeft de sociale werkplaats van de WINgroep inmiddels zestig picknick tafels met bijhorende bankjes gemaakt. Deze picknick tafels zijn door de stichting Blaka Rosoe geschonken aan diverse kindertehuizen in Paramaribo, Commewijne en Nickerie. Zestig picknick tafels met honderd en twintig bijhorende bankjes is bijna drie kilometer hout, 6000 schroeven en 1680 bouten.

De WINgroep vindt het erg belangrijk dat ook mensen met een beperking zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze maatschappij. Om daar een bijdrage aan te leveren heeft de WINgroep vier sociale werkplaatsen. Op de sociale werkplaatsen kunnen jongeren met een beperking arbeidsmatige werk verrichten of vinden jongeren daar een zinvolle tijdsbesteding. Ook gebruiken wij de sociale werkplaatsen als stageplek voor jongeren uit het speciaal onderwijs. De sociale werkplaats waar de picknick tafels en bouwstenen gemaakt worden is in een van de polders van Nickerie. Op het terrein van de WINgroep in Nieuw Nickerie bevinden zich de copyshop, de kaarsenmakerij en de fietsenverhuur/reparatie.

De stichting Blaka Rosoe - een belangrijke partner van de WINgroep – biedt hulp, niet door het sturen of geven van geld, maar door het verlenen van hulp in natura. De Stichting Blaka Rosoe voorziet bijvoorbeeld vele kindertehuizen in Suriname van onder andere meubilair, huishoudelijke apparaten, bedden, matrassen, educatief materiaal, voedselpakketten en medicijnen. Daarnaast draagt de stichting zorg voor sanitaire voorzieningen en de nodige renovaties ten behoeve van een meer menswaardige huisvesting.

Deze kinderen hebben onze hulp hard nodig en de kindertehuizen kunnen niet zonder onze steun, aldus Henk Rutten, secretaris/penningmeester van de Stichting Blaka Rosoe.

Naast vele kindertehuizen, biedt de stichting ondersteuning aan diverse andere projecten, waaronder de kinderafdelingen van s’ Lands Hospitaal en het Vincentius Ziekenhuis, de Stichting Stizona en Opa Doeli. In totaal is de stichting Blaka Rosoe betrokken bij 40 projecten in Suriname. Nieuw Nickerie, 5 oktober 2013

Website ontwikkeld door SOFTCOM